L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola amb l’objectiu que sigui aprovada als consistoris de tot el país. Proposen que es facin plens municipals extraordinaris els dies 23, 24 o 25 d’octubre, abans no s’aprovi el 155 al senat espanyol.

La moció vol que es faci visible el rebuig total a l’aplicació de l’article i el ple suport al govern i a les institucions de Catalunya, ‘ara amenaçades per aquest acord entre el PP, PSC i Cs per a la suspensió de l’autonomia de Catalunya’. I afegeix: ‘Davant d’un problema polític, l’única resposta de l’estat espanyol ha estat només la repressió i en la retallada de drets’.

En l’exposició de motius, el text diu: ’38 anys després de recuperar l’autonomia catalana amb l’aprovació de l’estatut, després de les llargues dècades de dictadura franquista, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d’anul·lació política.’ Considera que l’aplicació d’aquestes mesures  liquida, de facto, l’autonomia catalana.

Els acords proposats van en la línia d’adherir-se a la nova legalitat catalana. El primer és aquest: ‘Manifestar el suport al govern i al parlament per fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre en els termes que estableix la llei del referèndum i la llei de transitorietat.’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]