La negociació del Règim Especial de les Balears (REB) tensa les relacions entre els socis del govern balear. La constatació que les converses s’eternitzen fa que els nacionalistes de Més per Mallorca pressionin per arribar a un acord d’una vegada amb el govern espanyol. Per intentar rebaixar la tensió, la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha assegurat que l’objectiu del govern és que al desembre l’acord sigui tancat i ha assegurat que actualment el negocien i que ‘es manté el calendari’.

Però els socis nacionalistes del govern no s’ho acaben de creure. El portaveu de Més per Mallorca al parlament, Josep Ferrà, ha advertit que la seva formació considerarà la ruptura del govern si l’executiu de Francina Armengol renunciés a continuar negociant el REB amb el govern espanyol.

De moment, Ferrà ha demanat que sigui contundent i que deixi les posicions ‘molt clares’ a l’executiu de Pedro Sánchez. Ha recordat que ja haurien d’haver enllestit l’acord perquè les taules de negociació es van reobrir el juny, després d’haver-les mantingut paralitzades el PP.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb