L’Òmnium Cultural de l’Alguer i l’associació de promoció de l’alguerès en el comerç i el turisme Botigueta han retut homenatge a la senyora Francesca Bigi, botiguera històrica de la zona.

El president d’Òmnium a l’Alguer, Stefano Campus ha titllat d’històric i emblemàtic l’homenatge a la senyora Francesca Bigi perquè, ha dit, ‘s’ha volgut fer un reconeixement a una botiga que es conserva gairebé idèntica a com era abans i, alhora, és un exemple d’algueresitat genuïna, que és aquella que volem i hem de mantenir en el futur per evitar de desnaturalitzar la vertadera identitat del nostre centre històric i de la nostra comunitat’.

Aquest és només el primer d’un conjunt d’actes que totes dues associacions volen promoure a partir d’ara amb la finalitat d’incentivar l’ús de l’alguerès en el món comercial i turístic. Stefano Campus, va mostrar-se convençut que ‘el nostre patrimoni lingüístic pot tenir valor no només en l’àmbit estrictament cultural, sinó també en l’àmbit econòmic’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]