L’Òmnium Cultural de l’Alguer i l’associació de promoció de l’alguerès en el comerç i el turisme Botigueta han retut homenatge a la senyora Francesca Bigi, botiguera històrica de la zona.

El president d’Òmnium a l’Alguer, Stefano Campus ha titllat d’històric i emblemàtic l’homenatge a la senyora Francesca Bigi perquè, ha dit, ‘s’ha volgut fer un reconeixement a una botiga que es conserva gairebé idèntica a com era abans i, alhora, és un exemple d’algueresitat genuïna, que és aquella que volem i hem de mantenir en el futur per evitar de desnaturalitzar la vertadera identitat del nostre centre històric i de la nostra comunitat’.

Aquest és només el primer d’un conjunt d’actes que totes dues associacions volen promoure a partir d’ara amb la finalitat d’incentivar l’ús de l’alguerès en el món comercial i turístic. Stefano Campus, va mostrar-se convençut que ‘el nostre patrimoni lingüístic pot tenir valor no només en l’àmbit estrictament cultural, sinó també en l’àmbit econòmic’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb