VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)

La regidoria de Control Administratiu, dirigida per Carlos Galiana, realitzarà a partir d’este dilluns enquestes a peu de carrer amb l’objectiu d’elaborar el primer baròmetre d’opinió pública i satisfacció de la ciutadania de València amb els servicis municipals.

El baròmetre serà de caràcter públic i totalment transparent perquè “qualsevol persona o col·lectiu puga accedir a totes les dades de forma senzilla”, ha informat el consistori en un comunicat.

La intenció és “escoltar i conéixer l’opinió dels veïns respecte a la gestió municipal i els servicis públics urbans, així com conéixer quals són les demandes ciutadanes que fan a l’Ajuntament”.

“En el Govern de la Nau considerem que l’opinió de la ciutadania és fonamental i volem tindre-la present en les nostres polítiques. Tindre estes dades ens facilitarà la planificació del nostre treball”, ha dit Galiana, qui ha destacat que el baròmetre permetrà avaluar les actuacions municipals i la satisfacció ciutadana respecte als servicis per a poder actuar en conseqüència.

Des del 6 de febrer al 3 de març es realitzaran els treballs de camp a peu de carrer que aniran dirigits a totes les persones –empadronades en la ciutat de València– que tinguen més de 18 anys. Es realitzaran 2.100 entrevistes repartides per tots els barris i districtes de la ciutat segons el nombre d’habitants de cadascun (així, el districte amb menor mostra és Pobles del Nord amb 87 entrevistes, en contraposició a Quatre Carreres, al que li corresponen 129).

Tots els qüestionaris es faran mitjançant la tècnica d’entrevistes personals en diferents punts dels barris de València i seran triats de manera aleatòria.

L’estructura del qüestionari es compon d’una part fixa, que es repetirà tots els trimestres si el baròmetre finalment es porta a terme de manera perdurable en el temps, i una part variable que cada trimestre tractaria diferents temes específics.

Per a este baròmetre pilot de l’Ajuntament inclourà com a primers temes: mobilitat urbana, mercat de treball i perspectiva econòmica. De la part fixa destaquen les preguntes per a conéixer el grau de satisfacció de viure en la ciutat i en el seu districte de residència o la valoració de la gestió dels servicis públics.

L’explotació dels resultats de les enquestes serà elaborada per l’Oficina d’Estadística, consistirà en un informe complet a nivell de ciutat i informes per a cadascun dels districtes urbans.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]