L’Ajuntament de València aprova el pla especial del Cabanyal-Canyamelar

  • La nova planificació enterra definitivament el projecte de Rita Barberà de convertir el barri en una zona residencial de luxe i la prolongació de l'avinguda Blasco Ibàñez fins a la mar

VilaWeb
Esperança Camps Barber
26.01.2023 - 16:57
Actualització: 26.01.2023 - 22:55

El ple de l’Ajuntament de València ha aprovat el pla especial del Cabanyal-Canyamelar que s’ha completat després de vuit anys de l’ascens del govern progressista a la batllia de la ciutat. Una de les primeres mesures que va prendre l’ajuntament presidit per Joan Ribó va ser l’anul·lació de la planificació projectada per Rita Barberà que incloïa, entre més mesures, assolar mil sis-centes cases per a perllongar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins a la mar.

El nou pla urbanístic per al barri mariner de València inclou un catàleg de proteccions. Un dels aspectes que recull el pla especial és la limitació del nombre d’habitatges que es poden convertir en apartaments turístics o hotels. No debades, la façana marítima de València i, sobretot, el barri del Cabanyal, és objecte d’especulació per part de fons d’inversió.

Segons el text provat pel ple municipal, el pla té quatre eixos que són un sistema vertebrador d’espais públics i infraestructures verdes, un sistema de dotacions i equipaments de proximitat, la protecció de l’ús residencials dels habitatges i protegir el patrimoni i el paisatge.

El pla preveu amansir i reduir el trànsit de vehicles i crear 64.000 metres quadrats de zones verdes. També es preveu la construcció d’un màxim de 1.150 habitatges, 700 de les quals seran públiques i de lloguer assequible destinades a joves i a col·lectius amb problemes d’accés a l’habitatge. Aquesta xifra correspon a les que es van assolar durant el govern de Rita Barberà, cosa que ha fet baixar la densitat de població a la zona.

Una volta aprovat pel ple de l’ajuntament, el pla especial del Cabanyal ha de rebre el vist-i-plau de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat perquè s’aprove definitivament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any