port

Tal com va anunciar fa dues setmanes Antoni Noguera, tinent de batlle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de Palma, avui l’ajuntament obre l’Oficina Antidesnonaments amb l’objectiu de ‘prevenir i evitar els desnonaments a la ciutat’. L’oficina, situada al carrer de la Ferreria, 10, vol donar suport jurídic, social i econòmic als ciutadans que ho requereixin amb un equip format per dos tècnics, dos treballadors socials i un auxiliar administratiu.

L’Oficina Antidesnonaments fou una de les primeres mesures aprovades per la junta de govern del nou ajuntament, amb la qual es vol ‘plantar cara a un dels drames més durs que sofreix la ciutat’, segons Noguera.

En una primera fase s’hi facilitarà informació jurídica i alternatives d’habitatge, en cas de desnonament, a més d’actuacions d’urgència i l’elaboració d’un cens d’entitats moroses. L’ajuntament tambçe pretén d’establir un conveni amb els jutjats per a poder prevenir i tenir marge d’actuació en cas de desnonaments. En una segona fase s’hi donaran ajudes als ciutadans per a afrontar els pagaments del lloguer o que es trobin en situació d’insolvència.

En el marc de l’oficina també es crearà la Mesa d’Habitatge amb entitats financeres, l’administració pública i el tercer sector, amb l’objectiu que l’Institut Balear d’Habitatge i el Patronat d’Habitatge facin una política conjunta.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb