Laia de Nadal, nova rectora de la UPF

  • L’índex de participació ha estat del 17% i de Nadal ha rebut el vot favorable del 72% del professorat permanent

VilaWeb
ACN
20.02.2023 - 21:26

Laia de Nadal, catedràtica del Departament de Medicina i Ciències de la Vida, ha estat triada nova rectora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), segons l’escrutini que s’ha portat a terme una vegada acabat el període de votació electrònica fet del 17 al 20 de febrer. De Nadal ha estat l’única candidata a les eleccions i a partir d’ara estarà al capdavant del govern de la Universitat durant els quatre anys vinents. Serà la segona rectora de la UPF, després de Maria Rosa Virós que ho va ser del 2001 fins a 2005, i substituirà en el càrrec a Oriol Amat, catedràtic del Departament d’Economia i Empresa.

La proclamació provisional de la candidata tindrà lloc demà, mentre que la proclamació definitiva es farà el 27 de febrer. Sobre un cens electoral de 15.035 electors (entre estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis) hi ha hagut una participació del 17,5%. Laia de Nadal ha obtingut el 58,2% dels vots ponderats.

El sector amb una participació més alta ha estat el de professors doctors amb vinculació permanent, amb més del 72%, mentre que el sector amb menys participació ha estat el dels estudiants de màster i doctorat, amb el 5,37%.

Laia de Nadal es va llicenciar en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment va fer el doctorat en la mateixa disciplina. Més tard, va realitzar estades de recerca postdoctorals com a investigadora Ramón y Cajal a la Universitat Pompeu Fabra i a l’Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) de Zuric.

Actualment és catedràtica del Departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS) a la Universitat Pompeu Fabra. Dóna classe als graus en Biologia Humana i en Enginyeria Biomèdica, i també dirigeix diverses tesis doctorals. Sobre la recerca, codirigeix el Grup de Recerca en Senyalització Cel·lular, afiliat a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. A més, és membre de diferents panels científics i ha estat guardonada amb el premi ICREA Acadèmia en les edicions dels anys 2012 i 2020.

En l’àmbit de gestió, ha estat sotsdirectora al Departament de Ciències de la Salut i la Vida, i des del maig del 2021 ocupa el càrrec de vice-rectora de Transferència del Coneixement a la UPF.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any