MADRID, 29 (Portaltic/EP)

Microsoft ha anunciat l’arribada de l’actualització de Windows 10 ‘Creators Update’ per al proper 11 d’abril, que inclourà millores en tecnologia 3D, realitat virtual i realitat augmentada destinades especialment per als ‘gamers’, així com d’altres per a Microsoft Edge i en seguretat i privadesa.

La novetat més visible de ‘Creators Update’ és el Paint 3D, una reedició del tradicional editor gràfic amb el qual és possible crear objectes tridimensionals de manera senzilla, canviar colors, estampar textures o convertir imatges 2D en dissenys 3D.

Des del web Remix3d.com, Microsoft ofereix un directori de dissenys 3D predisenyats que posa a disposició dels usuaris un directori en línia en el qual és possible que els usuaris afegeixin les seves pròpies creacions.

Acer, ASUS, Dell, HP i Lenovo llançaran a final d’aquest any els primers dispositius compatibles amb Windows Mixed Reality des de 299 dòlars, que duran al seu interior sensors per oferir una sensació de llibertat total, que permtran de manera fàcil moure’s sense necessitat de marcadors o sensors a més llocs com la paret.

‘Creators Update’ disposarà també d’una plataforma creada especialment per a ‘gamers’: Beam. Des d’aquesta aplicació es podran pujar en ‘streaming’ partides tant des del PC com des d’Xbox One amb una baixa latència. La comunitat de jugadors podrà comentar aquestes publicacions a temps real. Així mateix, el ‘mode Joc’ de Windows 10 ofereix una experiència de joc millorada i consistent en PC, fent que dediqui més recursos en els jocs.

Com a alternativa a Chrome i Firefox, Microsoft ha inclòs també millores en el seu navegador Edge que el fan més segur. Segons la companyia, Microsoft Edge bloqueja un 9% més el programari maliciós de rescat i un 13% més el programari maliciós que Chrome. A més, inclou també un gestor avançat de pestanyes i permet descarregar llibres des de la botiga de Windows i llegir-los en qualsevol dispositiu amb Windows 10 a través d’Edge.

La nova actualització del sistema operatiu disposa també d’una llum nocturna que redueix la llum blava de la pantalla, ajudant d’aquesta manera a dormir millor, així com un reproductor de vídeo mini que permetrà tenir una petita pantalla sempre present en el monitor sobre el que estigui fent l’usuari.

A través d’un nou sistema de temps límit de pantalla, els pares poden definir un temps diari permès per a cada fill a l’Xbox One o al PC amb Windows 10, que tancarà la sessió automàticament quan hagi transcorregut aquest temps.

Windows Hello podrà fer ús de qualsevol iPhone, Android o Windows Phone aparellat per detectar quan l’usuari s’allunya del seu PC o tauleta tàctil, per automàticament bloquejar-los, afegint així un extra de seguretat i privadesa. Aquest bloqueig remot funciona amb ‘smartphones’, polseres ‘fitness’ o qualsevol altre dispositiu aparellat amb el PC o tauleta.

Finalment, ‘Creators Update’ també monitoritza la seguretat a través de l’eina Windows Defender Security Center, un ‘dashboard’ que controla totes les opcions de seguretat, des de l’antivirus al control familiar, així com un nou menú de configuració per triar la privadesa. Device Health Advisor ofereix informació vital sobre el dispositiu i les noves opcions de configuració permeten tenir més control en la instal·lació d’apps.

Windows 10 ‘Creators Update’ començarà a distribuir-se a través de Windows Update a partir de l’11 d’abril, com ha informat la companyia en un comunicat. Es començarà a distribuir de manera escalonada, per oferir als usuaris la millor experiència d’actualització.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]