Quan ja només queden deu setmanes per a la primera volta de les eleccions presidencials franceses, la violència ha esclatat de nou a les banlieu de París, on en diverses ocasions hi ha hagut greus conflictes entre la policia i manifestants. La preocupació és que aquest brot de violència aplani encara més el camí a Marine Le Pen, que proposa una línia molt dura, de tints racistes, contra aquests enfrontaments.

Ahir una manifestació convocada a Bobigny, en protesta per la presumpta violació de Théo L. per un grup de policies, va acabar amb greus incidents, incendis i durs enfrontaments entre la policia i els manifestants. Fa deu dies, aquesta persona va ser violada per un grup de policies que li van introduir una porra per l’anus quan era detingut. El govern els ha suspès de les seves funcions, però els manifestants i nombroses associacions exigeixen que siguin castigats i els posen d’exemple de la violència arbitrària que pateixen molts barris amb forta immigració.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]