Estelades al Camp Nou Fotografia: Albert Salamé

LA UEFA no sancionarà els afeccionats que xiulin els himnes nacionals, d’altres clubs o bé de la mateixa Lliga de Campions, segons que es desprèn del nou reglament publicat per l’organisme europeu i que ha avançat el diari britànic The Times.

La UEFA ha anul·lat la secció del reglament que feia referència al codi disciplinari, amb la qual es prohibia de xiular els himnes dels estats i l’himne de la competició europea durant els partits.

Aquesta reforma en el reglament de la UEFA afectarà el Barça, que, juntament amb altres clubs europeus, va ser sancionat per haver xiulat l’himne de la Lliga de Campions. Aquella xiulada va ser un acte de protestar per la sanció imposada per l’organisme europeu per haver mostrat estelades a la final de la competició europea el 2015.

L’Audiència espanyola demana 14.400 euros a Santiago Espot
El mateix dia que es fa pública la modificació del reglament de al UEFA, a Madrid, la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola ha demanat que es multi amb 14.000 euros el president de l’entitat sobiranista Catalunya Acció, Santiago Espot, pels delictes d’injúries al rei i ultratge a Espanya. Consideren que Espot va promoure la xiulada a l’himne espanyol que va tenir lloc en la final de la copa de futbol del 2015.

En l’escrit d’acusació, defensen que Espot va executar un ‘pla preconcebut i planificat’ amb ‘el ferm propòsit d’ofendre i menysprear’, tant Felipe VI com l’himne espanyol, i conclouen que els fets, que van ser presenciats per milions de persones, ‘van generar un sentiment d’indignació en gran part de la població espanyola quan van ser menyspreats i rebutjats símbols representatius de la seva dignitat com a poble i com a nació’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]