La Universitat de Barcelona crearà una facultat de ciències humanes i socials

  • Es repartirà entre els campus de l'edifici històric, del Raval, de Sants i de Mundet

VilaWeb
Europa Press
15.07.2016 - 02:00

La Universitat de Barcelona (UB) ha aprovat la memòria de creació de la nova Facultat de Ciències Humanes i Socials, que integrarà els centres de Filologia, Filosofia, Geografia i Història, Biblioteconomia i Documentació, la Unitat de Formació i Investigació i l’Escola de Treball Social. La decisió la va prendre el consell de govern, amb 26 vots a favor, 5 en contra i 9 abstencions.

Amb aquesta mesura es completa la reforma d’estructures acadèmiques aprovada l’abril del 2015. La nova facultat es repartirà en els campus centrals de l’edifici històric, del Raval, de Sants i de Mundet.

Millora de la projecció social i de la competitivitat
Amb aquesta reforma, la UB vol millorar la projecció social d’aquests àmbits científics i acadèmics, potenciar la innovació docent, afavorir els resultats de recerca i transferència i reforçar el lideratge de les ciències humans i socials.

Segons la universitat, el nou centre permetrà més sinergies en investigació, més competitivitat internacional, fomentarà la creació d’equips multidisciplinaris de recerca i podrà obtenir més recursos.

La Facultat de Ciències Humanes i Socials tindrà 802 membres docents i investigadors, 8.413 estudiants de grau i 99 de màsters universitaris, a més de 982 investigadors en formació. Oferirà 20 titulacions de grau, 25 de màster universitari i 9 de doctorat.

El nou centre incorpora l’Institut d’Investigació de l’Aigua, l’Institut d’Investigació en Cultures Medievals, l’Institut del Pròxim Orient Antic i el Centre d’Estudis Històrics Internacionals, i inclourà els deu departaments que actualment hi són adscrits.

Segons la memòria, ara se seguirà un règim transitori per a promoure la participació, el consens i la publicitat entre els col·lectius i estructures que formaran part de la nova facultat. Abans de sis mesos s’ha d’elaborar la memòria definitiva de la nova estructura.

Dèficit i pre-inscripcions
El consell de govern també va aprovar, amb quatre abstencions, els comptes anuals i la liquidació pressupostària del 2015, que la UB ha tancat amb una reducció del dèficit acumulat de més de 3 milions d’euros, de manera que la xifra total és de 53 milions.

Des del 2008, any en què es va registrar el valor màxim de dèficit acumulat, amb més de 82 milions d’euros, s’ha reduït de prop de 30 milions.

La UB també ha destacat els bons resultats en la pre-inscripció universitària per al curs vinent, en què tres carreres de la universitat han estat les més demanades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any