Catalan TV, la televisió local de l’Alguer, ha estrenat aquesta setmana un nou programa, ‘Miques de vida algueresa’, completament en català.

El programa, conduït per Miquel Serra, vol descobrir les tradicions i els costums de l’Alguer a través de les professions dels seus habitants. El programa, a més d’oferir un retrat de l’Alguer actual, també té per objectiu de mantenir viva la llengua catalana i que l’alguerès entri a les cases a través d’una finestra privilegiada com és la televisió.

Al llarg dels diversos episodis, mariners, orfebres, cuiners, botiguers i un llarg etcètera seran els protagonistes d’aquest programa, que ofereix una mirada diferent de l’Alguer, perquè en recupera la memòria del passat, però amb la voluntat de projectar-la envers el present i el futur. Miquel Serra, amb aquest programa, continua la seva tasca de difusió i preservació de la llengua catalana de l’Alguer, que ja havia desenvolupat a la ràdio, on cada matí protagonitza un espai, amb el periodista Nicola Nieddu, a Radio Onda Stereo.

El primer capítol del nou programa, dedicat als pescadors, es va estrenar dijous passat:

CatalanTV emetia en algun temps els seus informatius en català, però recentment la llengua pròpia de la ciutat només era present en retransmissions esporàdiques com la del desclavament i algun partit de rugbi.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]