La Sindicatura de Comptes diu que va demanar unes quantes vegades al parlament que “arreglés” la llicència per edat

  • El síndic major, Jaume Amat, diu que va negociar amb el personal de la Sindicatura de reduir de cinc a dos el període per a cobrar sense treballar

VilaWeb
ACN
19.01.2022 - 09:30
Actualització: 19.01.2022 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, ha dit que es va adreçar unes quantes vegades al parlament per demanar que “s’arreglés” la llicència per edat, segons que ha explicat en una entrevista a Els matins de TV3. Els treballadors de la Sindicatura són adherits a la normativa de la cambra catalana i l’article polèmic és d’aplicació directa també a aquests treballadors. Després d’una sentència del TSJC que donava la raó a una treballadora de la Sindicatura que havia sol·licitat de poder cobrar durant cinc anys sense treballar fins a la jubilació, Amat va negociar amb els treballadors de reduir aquest privilegi de cinc anys a dos amb condicionants. Segons Amat, després d’aquestes variacions dos treballadors s’hi han acollit, un dels quals ja s’ha jubilat.

Amat ha explicat que s’havia negat a atorgar la llicència per edat de cinc anys quan una treballadora va demanar d’adherir-se a aquesta possibilitat, però que el TSJC va donar la raó a la funcionària amb l’argument que és regulada per un article vigent del parlament. El síndic major ha dit que, després d’una negociació “llarga”, va arribar a un acord per a “rebaixar al mínim” la llicència per edat i afegir-hi condicionants. Un d’aquests condicionants és que a seixanta-cinc anys no es pot continuar treballant i un altre és que la petició ha de ser motivada per una raó.

També ha dit que la Sindicatura de Comptes no pot eliminar la llicència per edat perquè és una norma del parlament. I ha assegurat que, per aquest motiu, es va adreçar unes quantes vegades a la cambra per exposar el problema.

A la reunió d’ahir, la mesa va acordar de tornar a obrir negociacions amb els treballadors del parlament per a extingir la llicència per edat. D’aquesta manera, la mesa va corregir la decisió de final de desembre, en què s’havia acordat de rebaixar de cinc anys a tres el període per a poder continuar cobrant sense treballar abans de la jubilació. Amat ha afegit que si el parlament fa desaparèixer l’article, automàticament també desapareixerà a la Sindicatura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes