La representació del Govern a l’Alguer passa a dependre de la delegació de l’Executiu a Itàlia

VilaWeb
Redacció
15.10.2015 - 18:58
Actualització: 16.10.2015 - 21:19

Barcelona (ACN).- El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord que preveu que la direcció i supervisió de la gestió d’activitats de promoció i representació de l’Executiu a la ciutat de l’Alguer passi a correspondre al Departament de la Presidència, per mitjà de la Delegació del Govern a Itàlia. Fins ara la representació del Govern a l’Alguer depenia de l’Institut Ramon Llull, que es feia càrrec d’un espai cedit per l’Ajuntament de l’Alguer. A partir d’ara serà el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, el responsable de la relació del Govern amb aquest territori, que té uns vincles històrics, lingüístics i culturals forts amb Catalunya.

L’Executiu remarca que aquesta integració és un pas més en la millora de la coordinació del Govern pel que fa als seus afers exteriors. La Llei d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea té entre els seus objectius assolir una major coordinació i coherència entre totes les iniciatives i accions exteriors que duen a terme les diferents unitats de la Generalitat.

La Delegació del Govern a Itàlia

El 25 de desembre de 2014 es va crear la Delegació del Govern de la Generalitat a Itàlia mitjançant el Decret 168/2014 i la seu va entrar en funcionament el 16 de juny de 2015. La Delegació té entre les seves funcions facilitar les relacions bilaterals amb les autoritats de la República Italiana, així com amb els altres governs descentralitzats en l’àmbit de les competències de la Generalitat.

D’altra banda, l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix a l’article 6.4 que la Generalitat ha de promoure la comunicació i la cooperació amb les altres comunitats i els altres territoris que comparteixen patrimoni lingüístic amb Catalunya. Així mateix, l’article 12 del mateix Estatut disposa que la Generalitat ha de promoure la comunicació, l’intercanvi cultural i la cooperació amb les comunitats i territoris pertanyents o no a l’Estat espanyol, que tenen vincles històrics, lingüístics i culturals amb Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any