L’espectacle ‘Mongolia sobre hielo‘ que s’havia de fer a la Rambleta aquest cap de setmana havia estat cancel·lat en primera instància per l’organització arran d’amenaces feixistes. Finalment, però, la Rambleta ha tornat a posar les entrades a la venda i l’espectacle sí que es farà.

L’Ajuntament de València havia comunicat a Twitter que garantirà que l’espectacle es pugui fer. ‘Prompte vos anunciarem lloc i data’, explica el consistori.

En un comunicat, la Rambleta havia explica que la cancel·lació s’ha fet ‘per motius de seguretat’ i denuncia que els treballadors del centre han rebut ‘amenaces directes.’ El grup feixista España 2000 ha convocat un boicot contra l’espectacle, tal com ja va fer amb una actuació de l’humorista Dani Mateo. ‘La celebració de l’espectacle, en aquestes circumstàncies, suposa un risc inassumible per la seguretat dels assistents, els artistes i el personal del centre’, explica l’organització.

La Rambleta assegurava que ha esgotat totes les vies possibles per tal que l’espectacle es pogués fer sense problemes, però davant d’unes amenaces ‘versemblants i intolerables’ han optat per cancel·lar l’actuació. ‘És lamentable que a la nostra ciutat i societat, la cultura sigui censurada per aquesta mena d’atacs i amenaces que atempten directament contra la llibertat’, continua. Per això, el centre demana a les autoritats que prenguin les mesures necessàries per a garantir la lliure programació d’esdeveniments culturals.

D’altra banda, la revista Mongolia, havia dit que no compartia la decisió de cancel·lar l’actuació i considera que és ‘una greu equivocació.’ De totes maneres, agraïen al centre i als seus treballadors els esforços perquè es pogués fer ‘Mongolia sobre hielo‘ i criticaven que ‘les autoritats no siguin capces de garantir la seguretat.’

‘És inimaginable en una societat democràtica que les amenaces d’un grup petit violent i intolerant forci la suspensió de les activitats culturals de manera continuada sense que les autoritats actuïn per evitar-ho’, afegien.

Podeu llegir el comunicat sencer ací:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb