La polsereta de Costa

  • «El PP s'ha embolicat en el nacionalisme espanyol més abrandat, entre més coses per a poder robar amb la màxima impunitat possible»

Vicent Partal
24.01.2018 - 22:00
Actualització: 25.01.2018 - 07:30
VilaWeb

De bon matí em mirava encuriosit per televisió allò que tots suposàvem que seria la confessió de Ricardo Costa. L’ex-dirigent del PP, camisa blanca, corbata blau marí, jaqueta grisa, semblava finalment disposat a explicar en seu judicial allò que, al carrer, ja sabia tothom: que el PP s’ha finançat de manera il·legal amb diner negre, que han guanyat les eleccions gràcies al dopatge econòmic, que tots sabien que ho feien i que tot era ordit i dirigit des de dalt, com una trama completa que involucrava el conjunt de l’organització.

I aleshores, en un moment de la confessió davant el jutge, Costa va fer com si restàs abatut per l’abast d’allò que deia i, demanant perdó, amb un posat estudiadament melodramàtic, va enfonsar la cara dins les mans. Va ser aleshores, gràcies a aquest gest, que aparegué, que es féu visible en tota l’esplendor, la polsereta. La famosa polsereta rojigualda que aquests lladres del PP duien invariablement, tots, a la monyica. La que tantes vegades els havíem vist lluir en les nits de victòria, apareixia ara també en el moment de la caiguda més estrepitosa. I amb la bandera espanyola ben visible, com si l’hagués de deslliurar de tot mal, Costa finalment ho va dir: ‘Sí, el PP es finançava de manera il·legal amb diner negre.’ I es va estirar la mànega de la jaqueta. I la bandera restà amagada. Amagada en la roba, però no en l’escena.

Que l’aparició fugaç de la polsereta de Costa servesca, doncs, per a recordar que el PP s’ha embolicat en el nacionalisme espanyol més abrandat, entre més coses per a poder robar amb la màxima impunitat possible. I que els seus votants, quan s’han fixat, com uns zombis, en la bandereta, ho han fet, precisament per desviar la vista del sobres. Que ho sabíem tots fa anys, que passava això…

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
24.01.2018  ·  22:14

Crec que va ser George Bernard Shaw qui va dir en una ocasió que tota aquella persona que esmenta més de tres o quatre vegades la “Pàtria” en tota la vida, és, sense excepció, un pocavergonya. En el cas dels corruptes del PP i dels seus corruptors, aquesta definició se’ls ajusta com un guant. Amb polsereta i tot.

Danny Norton
Danny Norton
24.01.2018  ·  23:44

Jo no ho veig així, Vicent. Ben cert que no sé si abans fou l’ou o la gallina, però jo diria que aquests senyors ja van néixer amb bolquers i tovalloles rojigualda. I mentre el nadó anava xuclant el mana celestial, la dida li cantava l’himne, desprès mussitava el rosari i, encabat, junts bebè i dida cridaven “¡A por ellos!”

Per això surten tots iguals, monolingües, monotemàtics, enfocats eternament cap el seu ideal més profund: CONQUERIR. Si avui ja no poden conquerir terres, aixafen consciències i se senten dominants i forts. La polsera és un símbol que agermana a tots els qui la porten, són la tribu superior.

Visca la República!

JESUS CASTELLS
JESUS CASTELLS
24.01.2018  ·  23:53

El PP es una organització, com es comença a demostrar, que delinquia de manera sistemàtica, per enriquir-se i per tergiversar els resultats electorals, però aquesta gravísima falta ja evident i demostrable sembla que no afecta a l’acció de la fiscalia, un partit que encara avui administra i disposa de molts llocs de poder de l’estado, comunidades y muncipios i la seva barra fa que no dimiteixi ningú, no es cessi ningú i la judicatura es giri d’esquena. Senyors això no pot durar, o la gent es desperta i fa una revolució o la pudrimenta social farà que tot s’ensorri. Nosaltres fer via el més aviat millor,

Daniel Mir
Daniel Mir
25.01.2018  ·  01:28

D’acord, Sr Castells.Aquest podrimer de Ñ no pot durar. La revolució no s’el-hi veu enlloc. La gent, el jovent està adormit, narcotitzats amb la TV. Això s’ensorra irremeiablement. Hem de procurar que no ens agafi a sota. Via fora que això esta petant. Marxem corrent… Arri, arri…Sr Bosch, si us plau, feu trotar l’unicorn… Que voli!!!

Florenci Maymó
Florenci Maymó
25.01.2018  ·  05:35

Podem interpretar que la seva defensa es basa en que tot el mal que han fet ha estat pel bé de la pàtria?

Absolució.

Miquel Gilibert
Miquel Gilibert
25.01.2018  ·  07:19

M’agradaria destacar que el PP no es finançava amb diners negres del monopoly, sinó que hi havia desenes d’empresaris valencians que li donaven els calers. Aquests també són de polsereta del PP. Tots tenim el cap noms. En aquests es veu que no els passarà res, i em temo que tampoc els passaran comptes els valencians, que gràcies al PP i amics (d’altra banda crònicament ben acollits per desgràcia per una gran part d ela població) han de viure en un territori ple d’obres inútils i grandiloqüents, crònicament mancat d’infraestructures necessàries, i on ser o pensar en valencià/català/balerar s’ha convertit en una activitat de risc

GABRIEL MIR
GABRIEL MIR
25.01.2018  ·  07:35

Si estan destinant tants mitjans a evitar q Ñ sigui invaïda per una sola persona, deu ser q tenen molta por i moltes coses a amagar.

jordi Rovira
jordi Rovira
25.01.2018  ·  07:58

La clau de tot el procés està aquí. Ahir escoltava a la radio un comentari que em va semblar significatiu: “Mariano Rajoy és el polític que suma més anys al servei de l’estat en llocs de primera línea. Marianon Rajoy és estat en viu”. I l’estat en viu és també el gestor i el motor d’un model capitalista particular amb un creixement molt ràpid i que presenta problemes molt greus. La connivència corruptors i corruptes és la base en la que Espanya recupera temps històric perdut i busca atrapar el desenvolupament occidental. I està passant que la gestió de tot plegat presenta problemes molt greus, AQUESTS SÍ SÓN INTERNS. Aquesta grip ha de passar el seu procés, que en aquest cas té un gruix, un calat catalogable de molt greu. És per això que el Borbó preparat refilava en aquell anglès tan fi a Davos?

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
25.01.2018  ·  08:17

La pregunta, potser cruel, és: Aquest estat que diu representar Espanya, si no té Sagrada Unidad què té? Lluny de la racionalitat i prop del misteri tot es pot defensar…per la fe.

Albert Miret
Albert Miret
25.01.2018  ·  08:46

Sembla evident. Totes les proves ens dirigeixen cap al mateix punt. La mateixa corrupció que els ha alçat fins dalt, se’ls està menjant. Però no és tan senzill. No ho és, perquè en la seva corrupció hi han embolicat a mig món. És obvi que la cúpula de la UE hi està involucrada fins al coll. Ha estat vilment comprada, i ara paga els favors. El Margallo, ha dit clarament moltes vegades que el que els ha costat, en diners i materials, que els països europeus no s’alineessin al nostre costat, no tenen ni fi ni compte. I la classe social milionària a la qual han enfilat tots els seus càrrecs intermedis, tampoc. Per tant, no els preocupa en excés que ara els jutgin per uns robatoris enxiquits i disminuïts fins a la seva mínima expressió, ja que saben que quan tornin a tenir eleccions, això haurà sigut oblidat pel votant a base de desinformació i mentides llençades des dels seus diaris, televisions i tots els altres mitjans.
Per tant, la nostra única solució és sortir com sigui d’aquesta cova d’Ali-Baba. No ens poden suportar, simplement perquè nosaltres no som tan fàcils de convèncer, i a més sóm molt més difícils de comprar, perquè tenim una educació i un sentit ètic de la societat que ens ho impedeix. Els representem l’única oposició que tenen contra els seus constants delictes, i això els sembla intolerable, perquè fins i tot tenen comprats als partits que figura que haurien de fer d’oposició a tanta merda, i també, val a dir-ho tot, a partidets catalans sense cap més objectiu que ser pretendents a un trosset molt petit del pastís. No tenim més solució que el contraatac i la victòria, si no estarem perduts.

Pep Agulló
Pep Agulló
25.01.2018  ·  09:08

Els neofranquistes amb polseretes, els demòcrates amb grillons…

Agnès Buscart
Agnès Buscart
25.01.2018  ·  09:34

I per què durant tants anys tots callaven, callàvem? Ara hi ha gent cridant contra la corrupció…i està molt bé. Cal i cal continuar, però tants anys callant tots sense aconseguir lleis de transparència.

Victor Serra
Victor Serra
25.01.2018  ·  09:40

Doncs espereu-vos si l’alternativa al PP és Ciudadanos amb Albert Rivera. Ens obligaran a anar amb calçotets de la rojigualda.

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
25.01.2018  ·  10:53

Es pot aturar la corrupció amb lleis verament democràtiques. És necessari una novíssima constitució Catalana pensada i discutida democràticament per evitar, entre altres coses, la corrupció originària de l’entorn cortesà de Castella.

No hi ha ningú que pugui demostrar que a la Catalunya pre-borbònica existia la corrupció política. Repassem la història per comprovar-ho.

Joan Ortí
Joan Ortí
25.01.2018  ·  11:26

El poble espanyol està drogat, hipnotitzat, captiu, amnèsic, potser de tot i una mica mes.
Com que Espanya sempre s’ha caracteritzat per la corrupció i la picaresca, les classes dominants els oligàrquics i els cacics, han abonat el territori amb aquest tipus de femer i tothom troba normal que Espanya sigui corrupte.
Han elevat la corrupció a carrera universitària i òbviament tothom vol fer carrera de polític perquè veuen un panorama on tot està permès i tot està consentit.
I si alguna cosa va malament liquiden al personatge amb el millor estil calabrès, o be, canvien tot el tribunal, per posar-ne un altre que no faci tantes preguntes.
La “polsereta rojigualda” és el segell del club, si vols entrar dins del cercle de la màfia has de portar “polsereta rojigualda”.
Gairebé disset milions d’espanyols tenen entre divuit i quaranta anys, tota aquesta massa de gent ¿és captiva, drogada, hipnotitzada o amnèsica i alhora, no vol fer cap tipus de revolució per conquerir la llibertat, no volen per dignitat de les seves pròpies vides saber que és viure amb democràcia.
Vull acabar amb el comentari que va fer el President quant li van oferir que fes un petó a la “polsereta rojigualda”….i que em va semblar genial. “Algun dia entendran que no tenim cap problema amb Espanya ni amb la seva bandera. La batalla és contra qui exerceix el poder despòticament. La democràcia és més important que totes les fronteres, totes les banderes i totes les constitucions”.

jaume vall
jaume vall
25.01.2018  ·  12:55

Una altra pregunta cruel, bé dues :

Els equidistants fraternals.
Encara pensen que quan ells manin (primer fa falta que ells manin) , podran regenerar la societat espanyola (primer faria falta que els espanyols es volguessin regenerar) , i que mentretant, nosaltres els catalans hem d’esperar?

Els equidistants fraternals, són idiotes, imbècils, cínics, o només ignorants ?

P.S. De Viquipèdia : ” Idiota prové del grec ἰδιώτης, idiōtēs, de ἴδιος, idios, que significa “privat”, “un mateix”. Va ser emprat a la Grècia de les polis per a designar persones egoistes, o que no participaven en la societat. Els metges la van reprendre segles després per a caracteritzar aquests malalts per què no tenen noció del món exterior a ells i gairebé no responen a cap estímul.”
De DILC : ” Forma de deficiència psíquica menys greu que la idiòcia.”

Rosa Gispert
Rosa Gispert
25.01.2018  ·  15:57

Jo crec que a la majoria del espanyols ja els sembla bé la mafia del PP:

1- No els roben a ells, roben als catalans, valencians i balears.
2- Si ells poguessin també ho farien.
3- Molts en deuen treure alguna cosa, si més no, de callar, encara que siguin les escurrialles.
4- El que valoren no és que siguis honest si no que no et pillin!

Josep Pasqual Gil
Josep Pasqual Gil
25.01.2018  ·  17:53

Amb bandera i monolingües, com l’estat franquista que segueixen propugnant. Ahir hi van iniciar una campanya de promoció del espaÑol, idioma global, amb el gobierno, el Cervantes i tota la colla, adreçada al món. L’article 2 de la constitució del 78 diu “el castellano” i parla de diverses llengües espanyoles, rere una sonada polèmica que va acabar rebutjant “el español” davant la frontal oposició de diversos ponents per discriminatori i supremacista. Però eixa part se la passen per l’arc del triomf de Puerta de Hierro i tornen a les consignes dels quaranta “Ser español es nuestro mayor orgullo” i “Si eres español, habla español”. A la lengua del Imperio, vaja. Tot pagat pels “levantinos” de sempre, com els dopatges electorals pepers i altres mamandurries. I en acabant els sorprén que no els seguim la veta patriotera.

Antoni López
Antoni López
28.01.2018  ·  01:18

El idioma del imperio?,
De quin imperio ? només els resta “el imperio de la ley”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any