Ahir va esclatar un nou escàndol relacionat amb el ministre d’Interior espanyol en funcions: el comissari José Manuel Villarejo va confirmar davant el jutge l’existència de l’anomenada ‘operació Catalunya’, per la qual una unitat secreta de la policia espanyola investigava des del 2012 polítics catalans independentistes sense autorització judicial. Doncs bé, avui el diari El Español informa que la policia investiga la desaparició d’informació confidencial vinculada a aquesta ‘operació Catalunya’ i que era custodiada per la unitat d’intel·ligència, dependent de la direcció adjunta operativa del cos. Tot plegat s’emmarca en una guerra de comissaris espanyols en la qual hi pot haver l’origen de la filtració de les converses entre Fernández Díaz i Daniel de Alfonso conspirant contra polítics de CiU i ERC.

Diu El Español que fa un any i mig la unitat d’intel·ligència de la policia va presentar un llapis de memòria amb informació important per a les investigacions a agents de la comissaria general de la policia. La tasca d’aquesta unitat va recaure principalment en el departament d’afers interns. La informació que la unitat d’intel·ligència va presentar es va arribar a descarregar en un dels ordinadors de la policia judicial, que es va limitar a emmagatzemar-la i continuar les investigacions. Des d’aleshores, la informació va quedar desada, i ara que s’hi han tornat a interessar han descobert que ningú no sap d’on van sortir aquelles dades. ‘Ja no hi ha rastre d’aquestes dades i les fonts consultades expliquen que la policia judicial es planteja de demanar explicacions al responsable d’afers interns d’aleshores, Marcelino Martín-Blas’, diu el diari.

Més informació:

—Un comissari espanyol admet al jutjat l’existència d’una ‘operació Catalunya’

La guerra entre comissaris de la policia espanyola podria ser darrere de l’escàndol Fernández Díaz

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.