L’operació es va iniciar al gener de 2016 després de trobar una maleta amb cocaïna a l’Aeroport de Barcelona

MADRID, 8 (EUROPA PRESS)

Agents de la Policia Nacional ha detingut 17 persones d’una organització dedicada al tràfic internacional de drogues i han intervingut 170 quilograms de cocaïna que els arrestats van intentar introduir la droga a Espanya mitjançant maletes des de Colòmbia, correus humans des de Bolívia, paqueteria des del Brasil, enviaments camuflats per aire des de l’Equador o un contenidor marítim procedent del Brasil.

Segons ha informat la Policia en un comunicat, les detencions s’han produït a les províncies de Madrid, Toledo i Segòvia.

Entre els arrestats es troben els encarregats del subministrament de la cocaïna, responsables del seu transport i distribució, i aquells que finançaven l’activitat il·legal.

La Policia ha recalcat que en un dels laboratoris de la xarxa es va intentar extreure l’estupefaent, procedent de l’Equador, que estava impregnat en les soles de prop de 200 parells de sabates per ocultar-lo.

L’organització utilitzava diferents mètodes per introduir a Espanya la droga procedent de Sud-amèrica, com per exemple maletes carregades de cocaïna, correus humans, paqueteria, enviaments camuflats per aire o contenidors marítims.

L’operació es va iniciar al gener del passat any després de requisar a l’Aeroport del Prat (Barcelona) una maleta amb 18 quilograms de cocaïna que els investigats pensaven recollir a la seva arribada a l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Aquesta intervenció va permetre detectar una organització d’individus de diferents nacionalitats que actuaven com a intermediaris entre diferents organitzacions subministradores de cocaïna i persones amb capacitat per introduir aquesta droga a Espanya.

Avançades les investigacions, els agents van detectar un pis situat a la localitat de Coslada (Madrid) que els implicats utilitzaven com a laboratori i van procedir al seu desmantellament al novembre del passat any.

En aquest laboratori de transformació, els membres de la trama van tractar d’extreure cocaïna de l’interior de les soles de prop de 200 parells de sabates enviades des de l’Equador.

A l’immoble on es va trobar el laboratori es van intervenir una mica més d’un quilogram de l’estupefaent, petites quantitats de drogues sintètiques i productes químics.

14 REGISTRES

A més de les 17 detencions, en l’última fase de l’operatiu es van realitzar 14 registres a les províncies de Madrid, Toledo i Segòvia.

En total, els agents s’han confiscat de dos quilograms de cocaïna, gairebé 135 quilograms de substàncies de tall, tres escopetes, un arma curta i 1.100 cartutxos de munició.

Així mateix, s’ha desmantellat una petita ‘cuina’ que utilitzaven per a l’adulteració de la droga i dos laboratoris preparats per a l’extracció i adulteració de cocaïna que l’organització havia establert en les localitats madrilenyes de Coslada i Getafe.

En l’operació, que continua oberta a l’espera de realitzar noves detencions, els agents de la Policia Nacional han comptat amb la col·laboració de la DEA de Nairobi (Kenya), el DIRAN (Direcció d’Antinarcòtics) de la Policia Nacional de Colòmbia, la Policia Federal australiana i la Guàrdia Civil; així com amb la participació en la investigació de policies de Bolívia, l’Equador i de Vigilància Duanera.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]