La Plataforma per la Llengua edita 4.000 agendes en català per a l’alumnat de la Franja
L'entitat lamenta que el govern aragonès no hagi tingut "cap interès" en la iniciativa
Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest divendres al vespre a Lleida el projecte de les Agendes de la Terra, un material escolar que s’ha editat per a l’alumnat de primària i de secundària de la Franja. En virtut d’aquest projecte s’han distribuït 4.000 agendes en català a aquest alumnat, un fet que l’entitat ha valorat positivament. 2.000 de les agendes han estat per als alumnes de primària i les altres 2.000 per als de secundària. La iniciativa ha anat a càrrec de la Plataforma per la Llengua i ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració del Moviment Franjolí, del Casal Jaume I de Fraga i de l’associació Clarió.
Les agendes són per a tot el curs i tenen un contingut ‘bàsic i educatiu’, segons els responsables de la iniciativa. Així, subratllen dates festives de l’àmbit lingüístic català o inclouen mapes del món, de les àrees de parla catalana i també de les comarques de la Franja, entre altres qüestions. Durant l’acte, el portaveu de la Plataforma per la Llengua, Francesc Marco, ha agraït a les entitats i institucions el suport en aquest projecte i ha felicitat els pares i mares ‘pel seu compromís amb la llengua i l’educació’.
Marco ha celebrat que ‘un cop més, la iniciativa ciutadana ha passat per sobre de les ordres sense sentit de les administracions i, en aquest cas, també de la falta de diàleg del Govern d’Aragó’, que, segons ha dit, va vetar inicialment la distribució d’aquestes agendes sense tenir cap coneixement d’aquest projecte. Marco ha remarcat que des de l’any passat s’ha volgut contactar amb la Conselleria d’Educació d’Aragó per explicar-los la iniciativa de les agendes, però que en cap moment hi ha hagut ‘gens d’interès ni voluntat de diàleg’.
Marco ha anunciat que hi seguiran insistint ‘perquè vegin que es tracta d’una eina pedagògica, d’ús plenament escolar per als alumnes’. A la presentació de les Agendes de la Terra, que s’ha fet a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, també hi han participat la directora d’aquesta institució, Montserrat Macià, i la presidenta del Casal Jaume I de Fraga, Marta Canales.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells .
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits