La plataforma Madrilenys pel Dret de Decidir ha denunciat la ‘campanya i violència desfermada contra els llaços grocs’. Per això, com a mostra de solidaritat, ha animat a ‘penjar llaços grocs en espais públics’ tant a Madrid com en altres indrets de l’estat espanyol.

La plataforma també demana que es difonguin per la xarxa les imatges dels llaços i que es mantingui aquesta campanya almenys fins el 16 d’octubre, dia en què es compleix un any de l’empresonament dels Jordis. A més, denuncien que es ‘reprimeixin i persegueixin cada cop amb més contundència les mobilitzacions no violentes’. ‘En realitat, allò que es persegueix són les idees que surten del pensament únic que vol imposar el règim’, denuncien.

El col·lectiu lamenta que la col·locació de llaços grocs està desfermant una ‘reacció histèrica per part d’algunes forces polítiques’ i afegeixen que aquests partits ‘emparen episodis de violència de carrer en els quals, fins i tot, s’hi veuen involucrats membres de les forces de seguretat de l’estat’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.