La plataforma Diàleg UE-Catalunya, que agrupa més de quaranta eurodiputats de cinc grups polítics, ha celebrat l’elecció de Quim Torra com a nou president de la Generalitat. Considera que la seva elecció és una ‘nova oportunitat per a emprendre el diàleg entre els governs català i espanyol’.

‘Aplaudim la crida de Torra al diàleg i l’aparent voluntat de Rajoy de reunir-s’hi’, han dit. I han insistit que el conflicte actual només es pot resoldre amb una negociació política i amb la fi de la repressió.

Els eurodiputats han demanat també que s’acabi la intervenció política i financera a Catalunya, que els presos polítics siguin alliberats i que els retirin els càrrecs. ‘També instem les institucions europees, com a guardianes dels tractats i els drets fonamentals dels ciutadans, a fer un gest de responsabilitat en favor del diàleg i de la cerca d’una solució’, han afegit.

Finalment, els parlamentaris han valorat la decisió del tribunal belga de denegar les euroordres contra Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. ‘Suscita seriosos dubtes sobre la consistència dels procediments judicials contra els dirigents independentistes’, han conclòs.

La plataforma es va presentar al novembre al Parlament Europeu i és integrada per parlamentaris de grups polítics diversos, entre els quals la filla d’un dels pares fundadors de la UE, la italiana Barbara Spinelli; la vice-presidenta dels socialdemòcrates a la cambra, Tanja Fajon; i l’ex-ministre d’Afers Estrangers d’Eslovènia Ivo Vajgl.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]