El 67,01% dels electors nord-catalans han votat ja a les eleccions presidencials franceses. La participació a les cinc de la tarda és pràcticament la mateixa que a la primera volta (69,78%). Tanmateix, és una davallada de gairebé dos punts en comparació amb la segona volta del 2012, quan el 75,20% dels electors nord-catalans ja havien emès el seu vot.

A l’estat francès, la participació ha caigut més de sis punts i se situa al 65,30%, segons el Ministeri de l’Interior. Cinc anys enrere, quan Sarkozy i Hollande competien per l’Elisi, la participació era del 71,96%.

El creixement de l’abstenció marcarà les possibilitats de la candidata del Front National, Marine Le Pen, de revertir la diferència de més de vint punts que els sondatges atorguen a Emmanuel Macron.

Le Pen, favorita a Catalunya Nord
On sembla que Le Pen podria vèncer amb comoditat és a Catalunya Nord. A la primera volta va arrasar amb el 30,05% dels vots, mentre que Macron només va obtenir-ne el 18,46% i va ser relegat a la tercera posició, per darrere de Mélenchon.

El comportament dels votants de Mélenchon i també el dels electors que van optar pel conservador Fillon determinaran si Macron és capaç de superar Le Pen en aquest territori.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]