Fotografia de la tractorada a Lleida, ara fa uns dies.

La pagesia protestarà avui amb una nova tractorada, al Vinalopó Mitjà. Després de les mobilitzacions de la setmana passada a València, Lleida i Tarragona, els agricultors continuen amb el cicle de mobilitzacions per a exigir uns preus justs i denunciar l’abandonament del camp per part de les administracions. A més, pressionen contra l’amenaça de retallada del pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC).

Les tres entitats convocants –Asaja, COAG i UPA– exigeixen al govern espanyol que comenci urgentment a fer ‘polítiques de veritat’ de suport al sector agrícola, que travessa ‘greus dificultats i problemes’.

A l’estat espanyol també hi ha hagut mobilitzacions de la pagesia espanyola. Extremadura, Guadajara, Múrcia, Jaén, Sevilla, Lleó, Santander, Ponferrada, Huelva i les Illes Canàries també han protagonitzat o tenen convocats actes de protesta i reivindicació.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb