La presidenta del parlament, Carme Forcadell, ha convocat una reunió de la mesa de parlament per al dia 16 d’agost. Fonts consultades per Europa Press han explicat que, ara per ara, l’ordre del dia no incloïa l’admissió a tràmit de la llei del referèndum, registrada des del dia 31 de juliol per Junts pel Sí i la CUP.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va dir que presentaria un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei del referèndum quan la mesa l’admetés a tràmit. El Tribunal Constitucional ja va suspendre cautelarment la reforma del reglament del parlament, que permetia tramitar la llei per lectura única.

Segons que expliquen les mateixes fonts, ara s’obren tres vies. La primera és una ampliació de l’ordre del dia de la reunió de la mesa durant els pròxims dies que finalment inclogui la tramitació de la llei. La segona, que Junts pel Sí i la CUP facin la tramitació de la llei més endavant. I la tercera, que els grups independentistes considerin que no hi ha temps per a tramitar la norma com a proposició de llei i que el govern la presenti com un projecte de llei, ja que els terminis d’aprovació són més curts.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]