Javier Mariscal és l’autor del cartell de La Mercè 2017, mentre que el pregó anirà a càrrec de la filòsofa Marina Garcés. A més, en aquesta edició continuaran ampliant-se els espais amb l’objectiu d’acostar la festa als barris. Hi haurà activitats, per exemple, al parc de Sant Martí i el Central de Nou Barris.

El cartell està protagonitzat, segons que ha explicat Marsical, per una ‘noia de barri’ de Barcelona. Una Mercè vestida amb un trencadís de Gaudí i un collaret amb el símbol de reciclar. També duu un telèfon mòbil i està envoltada de cotxes, bicicletes i un creuer. Javier Mariscal repeteix com a autor del cartell de la Mercè del 2017 després d’haver-lo il·lustrat l’any 1987 i quan es compleixen vint-i-cinc anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, marcats pel seu Cobi.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que han escollit Garcés com a pregonera perquè és una filòsofa, dona i jove que té esperit ‘lliure i crític i un pensament mediterrani’ que barreja ‘el carrer i la plaça però sense renunciar a l’acadèmia’. Per la seva banda, Garcés ha destacat que, malgrat que fa quinze anys que treballa a la Universitat de Saragossa, continua vivint a Barcelona i tornant cada setmana a la ciutat. També ha proposat de reflexionar sobre què passa quan molta gent marxa de la ciutat però no torna i ha instat a avançar cap a una ciutat ‘més habitable i més digna’.

A l’acte de presentació hi ha assistit Dagur B. Eggertsson, l’alcalde de Reykjavík, que enguany serà la ciutat convidada de La Mercè.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]