U

Un document intern de Sí se Puede, el satèl·lit de Podem a Orpesa (Plana Alta), estudiava de presentar una moció per a prohibir l’ús del català a l’ajuntament. Al text es demanava que els plens, les conferències de premsa i les publicacions oficials del consistori es fessin en espanyol per ‘garantir l’accés dels ciutadans a la informació pública’. La polèmica que ha suscitat la notícia ha fet reaccionar el partit i en un comunicat ha dit que la moció no es faria efectiva.

Segons el comunicat, la proposta provenia d’un membre de l’assemblea i es va fer arribar als dos regidors de Compromís ‘com a part d’una relació professional’. Així mateix, els recrimina que hagin difós aquest text i hagin ‘trivialitzat’ la qüestió.

Josep Lluís Romero, regidor de Compromís a Orpesa, explica a VilaWeb que Arantxa Martínez, única regidora de Sí se Puede a Orpesa, va dir-li la setmana passada que volia presentar aquest text: ‘Els vaig demanar que fessin el favor de no presentar-ho. Feia temps que no veia un text tan bèstia com aquest. Això no es pot aguantar.’

Com a arguments, la moció qualifica el català de llengua regional i diu que quan es fa servir als plens molts regidors no l’entenen. Romero creu que aquesta mesura va contra el seu partit, perquè és l’únic que s’expressa en català als plens.

Vegeu el text que Sí se Puede estudiava de presentar i la nota de premsa que ha emès Podem a continuació:

72b8a51816436b94ca3045ec8e75122f (1)

Captura de pantalla 2016-05-10 a les 16.30.15

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb