La jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, ha considerat un ‘gran error’ que l’acte de demà d’entrega de despatxos als nous jutges, que es formen a l’Escola Judicial de Barcelona, es realitzi enguany a Madrid per primera vegada des que es va obrir el centre de formació a Barcelona el 1997. En una entrevista d’Europa Press, Caso, que va ser professora de l’Escola Judicial, ha dit: ‘És molt descoratjador pels qui treballem aquí i que estimem l’escola. I jo crec que, si s’ha produït, hauria de ser una circumstància única i l’any que ve s’haurien de tornar a fer aquí’.

L’acte d’entrega de despatxos se celebra demà a Madrid i serà presidit pel rei espanyol Felipe VI. Segons el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), s’ha traslladat per la coincidència de la celebració del 40è aniversari de la constitució espanyola, que va suposar la creació del CGPJ, amb seu a Madrid. La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en nom de jutges i fiscals que exerceixen a Catalunya, va expressar al desembre la seva ‘profunda decepció’ per la decisió, en un acord aprovat per unanimitat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.