El Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) ha dictaminat avui que la prohibició del vel en el lloc de feina. En aquest sentit, la sentència especifica el vet de ‘l’ús visible de qualsevol signe polític, filosòfic o religiós’, no suposa una discriminació directa i per tant no contradiu les lleis europees. Sempre que l’empresari apliqui una política de ‘neutralitat religiosa i de conviccions’ a tots els empleats.

El TJUE precisa que la prohibició s’ha de basar en la normativa interna de l’empresa i que ha de tenir el mateix afecta sobre qualsevol símbol religiós. Per tant, no només s’ha de focalitzar en el vel islàmic. El tribunal demana també una aplicació proporcional de la sentència, per això només hauria d’afectar els empleats que treballen de cara al públic.

Si no existeix una normativa interna, el tribunal considera ‘problemàtic’ que l’empresari prohibeixi l’ús del vel a una treballadora per petició d’un client. En un cas així es podria incórrer en discriminació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]