La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) es posiciona contra la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol ‘sense contrapartides’, i insta els diputats de JxCat a al congrés espanyol a ‘negociar unes condicions que afavoreixin el desbloqueig polític’. Demana també a Sánchez que restableixi el diàleg amb la Generalitat. D’aquesta manera s’ha posicionat la branca juvenil del PDECat mitjançant un comunicat fet públic poc abans que Sánchez pronunciés el seu discurs d’investidura.

La JNC constata que l’executiu de Sánchez no ha demostrat la seva voluntat de pacte i entesa amb els representants polítics que li van donar suport en la moció de censura contra Mariano Rajoy.

‘Exigim la fi de l’ús partidista que fa l’estat del seu poder judicial i de la vulneració de drets i llibertats que patim els catalans i catalanes, la fi de la repressió contra els nostres representants polítics i líders civils, per tal de poder reprendre un diàleg sincer i en igualtat de condicions’, defensen en el comunicat.

Segons la JNC, el nou escenari polític ‘obliga a cercar fórmules que no passin únicament pel bloqueig i la confrontació’ sinó també per recuperar els drets civils i polítics dels ciutadans de Catalunya vulnerats reiteradament per l’estat espanyol’. En aquest sentit, defensen que ‘drets tan elementals com la llibertat d’opinió, d’expressió, d’informació i participació política han de poder ser exercits plenament per la ciutadania catalana’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.