La Junta Electoral de Barcelona ha elevat a la Junta Electoral Central la sol·licitud de Ciutadans d’expedientar la mesa del parlament de Catalunya, que dimarts va decidir de no va retirar la condició de diputat al president Quim Torra, tal com havien acordat els dos òrgans administratius.

JxCat, ERC i el PSC van actuar en bloc a la mesa del parlament en defensa de l’escó del president de la Generalitat, Quim Torra, i van refusar les peticions de Cs i el PP per a executar la inhabilitació decretada per la Junta Electoral Central espanyola (JEC) i la Junta Electoral de Barcelona.

La junta provincial diu que trasllada la decisió a Madrid perquè entén que retirada de la credencial la va ordenar la junta electoral central: ‘La nostra intervenció com a Junta Electoral Provincial s’ha realitzat per delegació de la JEC, en el punt 4 del seu acord, declarant la vacant com a diputat del Sr. Torra amb expedició de la credencial a Sr. Ferran Mascarell i Canadell’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.