Cervantes - Pare Jofre

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha recomanat ‘ajornar els treballs de la plantà’ dels monuments de les falles fins la tarda de dimarts a les comarques valencianes i a les del nord d’Alacant. Tanmateix, l’agència espanyola de meteorologia (Aemet) espera que dimecres hagi passat el temporal.

L’agència ha recordat la previsió de pluges fortes que poden arribar als cent litres per metre quadrat en només dotze hores i les fortes ventades de noranta quilòmetres per hora. La Generalitat ha transmès als ajuntaments i a la resta d’administracions locals que activin els protocols de seguretat necessaris.

A més, l’Ajuntament de València ha previst ampliar el perímetre de seguretat de la falla de la plaça on es troba el consistori a seixanta metres per l’amenaça del vent, i ha demanat les comissions falleres que ajornin els muntatges principals fins dimecres. El batlle, Joan Ribó, ha destacat que en el cas que es declari l’alerta taronja pel temporal serà necessària la ‘coordinació de tots els serveis municipals, de les administracions i dels diferents cossos de seguretat, però també la col·laboració ciutadana per minimitzar qualsevol incident’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]