ACN València.-La conselleria valenciana d’Educació, Cultura, Investigació i Esport ha publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) quatre línies de subvenció destinades a l’ús del valencià, per un import total de 6 milions d’euros, un 20% superior a l’any anterior. Segons que ha informat el departament a través d’una nota de premsa, els ajuts s’adrecen als mitjans de comunicació, ajuntaments, mancomunitats i entitats locals, associacions i entitats sense ànim de lucre, i al sector editorial. Les subvencions que major increment experimenten són les dirigides als mitjans de comunicació, que augmenten en 550.000 euros, segons que ha informat la conselleria, que recupera la convocatòria d’ajudes destinades a la traducció literària multilingüe, que estarà dotada amb 100.000 euros.

Aquestes ajudes tenen per objecte tant la difusió de l’obra creada en valencià i traduïda a altres llengües, com la introducció en el mercat editorial d’obres creades en altres llengües però incorporades a la nostra cultura per mitjà de l’oportuna traducció al valencià. La major línia de subvenció és l’adreçada als mitjans de comunicació, que comptaran amb un total de 2.850.000 euros, un 24% més que en la passada convocatòria. Les subvencions per al foment del valencià per a institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa, així com per a les persones jurídiques públiques i privades, com ara associacions professionals, sindicals, empresarials i fundacions, entre d’altre, està dotada amb 1.940.000 euros, amb un increment del 14% respecte a l’anterior convocatòria. Aquesta subvenció té com a principal objectiu donar suport a la tasca que realitzen aquestes entitats per mantenir i donar a conèixer la llengua i cultura valencianes, ha explicat la conselleria. Finalment, la convocatòria de les subvencions destinades a ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors del territori valencià i d’El Carxe per a programes i activitats de promoció de l’ús oficial i social del valencià. L’import total augmenta fins als 1.114.673 euros, un increment de l’11,4% respecte a l’any passat.El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha manifestat en la nota de premsa difosa per la Generalitat Valenciana que les ajudes confirmen “el ferm compromís amb la conservació, protecció i promoció del patrimoni cultural valencià i, conseqüentment, amb el foment de totes les activitats conduents a fer present el valencià en tots els àmbits d’ús social i públic”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]