BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha afirmat aquest dimarts que “no consta” una queixa del Govern francès a la Generalitat per una resolució del Parlament que recull el dret a l’autodeterminació dels territoris de parla catalana, inclòs el sud francès que correspon al departament francès de Pyrénées-Orientals.

En roda de premsa, ha dit que en qualsevol cas ha de ser una queixa per una resolució aprovada per JxSí i la CUP al Parlament, i “tot el món sap que hi ha separació de poders”, després d’informacions publicades segons les quals l’Ambaixada francesa va remetre una nota verbal expressant el malestar per aquesta declaració al Govern espanyol i a la Generalitat.

La resolució aprovada per JxSí i la CUP afirmava que el conjunt dels territoris de parla catalana tenen dret a l’autodeterminació, i que Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears, Catalunya Nord i comarques de la Franja de Ponent (Aragó) tenen dret a decidir el seu estatus polític.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]