La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el Síndic del Conselh Generau d’Aran, Carlos Barrera, han signat avui l’acord que recull el finançament corresponent a l’exercici 2017 del Conselh Generau d’Aran. Les transferències de la Generalitat, per un import total de 23.474.428 euros, estan destinades al finançament de la institució d’autogovern aranesa i a l’exercici de les seves competències pròpies.

Aquesta xifra representa un increment d’1.407.701 euros respecte del 2016. Borràs ha participat en els actes institucionals de la Hèsta d’Aran, on ha defensat el dret de decidir dels pobles i ha dit: ‘En la cruïlla històrica de Catalunya, l’Aran serà el que els aranesos decideixin’.

Ha afegit: ‘Sou un poble que heu exercit i defensat el vostre autogovern i sou una realitat nacional gràcies a la gent de l’Aran, que al llarg dels anys heu mantingut la vostra identitat, la vostra llengua i la vostra cultura’.

Borràs ha remarcat que amb aquest acord el govern culmina el desplegament econòmic derivat de la llei del règim especial de l’Aran i prova que el compromís amb la Val d’Aran és ple i respectuós. Per la seva banda, Barrera ha valorat positivament la col·laboració i entesa amb el govern.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb