La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el Síndic del Conselh Generau d’Aran, Carlos Barrera, han signat avui l’acord que recull el finançament corresponent a l’exercici 2017 del Conselh Generau d’Aran. Les transferències de la Generalitat, per un import total de 23.474.428 euros, estan destinades al finançament de la institució d’autogovern aranesa i a l’exercici de les seves competències pròpies.

Aquesta xifra representa un increment d’1.407.701 euros respecte del 2016. Borràs ha participat en els actes institucionals de la Hèsta d’Aran, on ha defensat el dret de decidir dels pobles i ha dit: ‘En la cruïlla històrica de Catalunya, l’Aran serà el que els aranesos decideixin’.

Ha afegit: ‘Sou un poble que heu exercit i defensat el vostre autogovern i sou una realitat nacional gràcies a la gent de l’Aran, que al llarg dels anys heu mantingut la vostra identitat, la vostra llengua i la vostra cultura’.

Borràs ha remarcat que amb aquest acord el govern culmina el desplegament econòmic derivat de la llei del règim especial de l’Aran i prova que el compromís amb la Val d’Aran és ple i respectuós. Per la seva banda, Barrera ha valorat positivament la col·laboració i entesa amb el govern.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]