La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha dit que la Generalitat ‘serà diligent’ per a permetre que el vice-president Oriol Junqueras pugui sortir de la presó per a anar al ple del Parlament Europeu de dilluns vinent: ‘Per indicació del president Torra, aquest govern serà diligent per a permetre que el senyor Oriol Junqueras pugui assistir com a eurodiputat en el ple que se celebrarà a Estrasburg’.

ERC, molesta amb JxCat per les declaracions de Budó sobre Junqueras

A la conferència de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Budó ha dit que confia que el Tribunal Suprem espanyol acatarà la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i l’alliberarà perquè pugui assistir-hi, i ha instat el Suprem a acatar la justícia europea.

‘Si no és així i hi ha un altre mecanisme que possibiliti el fet que el vice-president Junqueras pugui assistir com a eurodiputat al ple del Parlament Europeu, aquest govern està preparat i serà diligent per indicació del president Torra per a fer-ho possible’, ha insistit. Budó ha evitat de respondre, a preguntes dels periodistes, si el govern ordenaria que s’obrís la presó de Lledoners i tampoc ha concretat res sobre si hi ha una altra via que no sigui per decisió del Suprem.

El Suprem té tres dies per a alliberar Junqueras

Vegeu la intervenció de Budó.

En un primer moment, fonts de Presidència han explicat a VilaWeb que el govern seria ‘diligent’ en el cas que Junqueras demanés un permís penitenciari per a viatjar dilluns a Estrasburg en el cas que el Suprem no l’alliberi. Tanmateix, hores després les mateixes fonts han atribuït la via del permís penitenciari a un ‘error d’entesa’ a partir de les declaracions de Budó.

Nota: Una primera versió d’aquesta notícia portava per títol ‘El govern garantirà que Junqueras sigui a Estrasburg faci el que faci el Suprem’, que ha estat modificat perquè no era prou precís.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb