El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat la tramesa massiva a diversos centres d’ensenyament de Catalunya d’una carta acompanyada d’un fulletó amb continguts homòfobs i de negació dels drets a la diversitat sexual i de gènere. Es tracta del llibre ‘¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio? La leyes de adoctrinamiento sexual’, una publicació que ha enviat des de Madrid l’organització Hazte Oir. La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha denunciat aquesta tramesa perquè, segons ella, és un opuscle ‘clarament discriminatori que atempta contra els drets humans de les persones LGBTI’. Mata ha demanat a les escoles i instituts que l’han rebut que ‘no es lliurin a l’alumnat’ i ha reblat que a Catalunya ‘no hi ha lloc’ per publicacions que ‘agredeixen i discriminen les persones per la seva condició sexual’.

La directora general d’Igualtat ha detallat, a través d’un comunicat, que a la portada del llibre hi ha ‘una fotografia de dos infants fent la salutació feixista de cara a una bandera de l’arc de Sant Martí’, cosa que, segons Mireia Mata, ‘ja és un senyal del seu contingut homòfob’. Mata ha recordat que la garantia dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals és reconeguda pel Govern de la Generalitat i promoguda amb Plans Interdepartamentals des de l’any 2005, i que està regulada per la Llei 11/2014 aprovada pel Parlament de Catalunya.

A més, ha conclòs que ‘l’enviament d’un llibre homòfob als centres d’ensenyament de Catalunya és una manca de respecte dels drets humans i de la diversitat sexual i de gènere, i vulnera l’esperit de la Llei i pot ser constitutiva d’infracció’.

Segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Hazte Oir és una entitat que amb anterioritat ja havia llençat altres campanyes d’agressió a drets humans fonamentals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]