La Fundación Francisco Franco ha fet un piulet amenaçant i fent apologia de la violència i del cop d’estat, responent a unes declaracions del portaveu d’En Marea al congrés espanyol. Antón Gómez-Reino va defensar ahir una proposició no de llei que instava el govern espanyol a investigar aquesta entitat perquè viola la llei de fundacions. ‘El feixisme, contra la democràcia, no passarà!’, va dir el diputat, recordant el lema antifeixista. La resposta de la Fundación Francisco Franco va ser: ‘Diu Antón Gómez-Reino que ‘no passarà’ i tal… La nostra missió és recordar a individus com ell que si s’ha de tornar a passar, passarem!’ I ho acompanya d’unes emoticones que inclouen el símbol del cop de puny.

La proposta d’investigar aquesta fundació va continuar endavant malgrat el vot contrari del PP i l’abstenció de Ciutadans. L’entitat filofranquista va enviar una carta a 355 batlles de l’estat oferint-los assessorament jurídic perquè no haguessin d’aplicar la llei de memòria històrica, que obliga a retirar els símbols franquistes dels carrers i els edificis públics.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]