La fiscalia investiga diverses factures de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès corresponents a l’exercici 2018

  • La batllessa assegura que el dimarts vinent faran arribar als Mossos d'Esquadra tota la documentació requerida

VilaWeb
ACN
26.07.2019 - 14:48
Actualització: 26.07.2019 - 15:31

La fiscalia del TSJC investiga l’Ajuntament de Sant Cugat per diverses factures corresponents a l’exercici 2018. En una entrevista amb l’ACN, la batllessa, Mireia Ingla (ERC), ha explicat que els Mossos d’Esquadra van presentar-se al consistori dilluns passat, 22 de juliol, per reclamar l’informe de l’interventor municipal referent a la liquidació del pressupost d’aquest exercici. Aquest document indica que l’anterior govern hauria ‘atorgat serveis sense que hi hagués un contracte darrera o amb un contracte que ja havia caducat’, explica Ingla. La batllessa assegura que ja s’han posat en marxa tots els mecanismes per ‘regularitzar’ la situació i ‘endreçar aquesta mala praxis’. Afegeix que dimarts vinent faran arribar tota la documentació requerida a la policia.

La investigació té el seu origen en la liquidació del pressupost de 2018, quan l’interventor municipal va aportar tota una sèrie de factures que s’estaven pagant des de l’ajuntament i no tenien cobertura contractual.

Ingla assegura que aquesta situació va dur l’interventor a emetre un informe desfavorable que explicava que d’aquesta forma no es podien pagar els serveis. Tot plegat va fer que el grup municipal de Ciutadans decidís posar en coneixement del TSJC aquests fets.

La batllessa explica que dilluns 22 de juliol van personar-se a l’ajuntament els Mossos d’Esquadra i van requerir tota la documentació relacionada amb aquesta liquidació, així com l’informe de l’interventor. ‘Hem començat a recopilar tot el material que demanen i dimarts de la setmana que ve ja els el farem arribar’, comenta.

La batllessa lamenta la situació i afegeix que quan es faci la liquidació del pressupost de 2019 tornarà a passar el mateix. ‘Nosaltres hem arribat a mitjan d’aquest any i aquesta és una pràctica habitual que s’havia fet’, indica. Assegura que en el moment en què es faci aquesta liquidació es procedirà a fer arribar tot el material pertinent a la Fiscalia. “Volem fer les coses ben fetes”, remarca.

‘Tenim els propers quatre anys per regularitzar aquests situació’, assegura la batllessa que diu que el nou executiu s’ha vist obligat a ‘endreçar tota aquesta mala praxis el més ràpid possible’.

Amb tot, els responsables municipals han assegurat que el document sobre la liquidació del pressupost 2018 conté diversos informes tècnics que acrediten que el preu del servei o subministrament realitzat s’havia ajustat al preu de mercat o, en el cas de serveis que havien excedit l’objecte del contracte, que els preus facturats es corresponien amb els preus inicialment contractats. Per aquest motiu, es va concloure que no s’observava cap perjudici econòmic per a aquesta administració.

L’ajuntament va aprovar –a través d’un decret de batllia amb data 14 de juny d’enguany – un pla d’Acció per a la millora dels resultats del control intern municipal. Aquest pla, fiscalitzat pel mateix interventor municipal, té l’objectiu d’aplicar noves mesures que ajustin l’actuació municipal als procediments requerits en l’àmbit de la contractació pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any