La Fiscalia de l’Audiència espanyola estudia d’obrir accions penals contra els Comitès de Defensa de la República, segons que ha fet saber en un comunicat. Fa referència a les accions dels darrers dies com ‘actes vandàlics que posen en perill la pau pública, l’ordre constitucional i l’essència del sistema democràtic’.

Al comunicat, també amenaça d’actuar amb contundència contra les activitats dels CDR, als quals atribueix possibles delictes de ‘rebel·lió, malversació i contra l’ordre públic’.

La Fiscalia assenyala l’activitat dels CDR argumentant que cerca ‘la subversió de l’ordre constitucional emparant i enaltint amb violència persones judicialment investigades pels delictes més greus que es poden donar en un estat social i democràtic de dret, com és la rebel·lió’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.