La fiscalia del Tribunal Suprem espanyol ha presentat un document amb les primeres conclusions del cas 9-N, en què demana una inhabilitació de nou anys al diputat i ex-conseller Francesc Homs, per presumptes delictes de prevaricació i desobediència.

En cas que les sentències pels delictes de prevaricació administrativa i desobediència d’un càrrec públic es facin separadament, el fiscal general demana set anys i sis mesos pel primer, i un any i un mes pel segon, amb una multa de dos-cents euros diaris durant cinc mesos.

En l’escrit, la fiscalia ho justifica així: ‘No va adoptar la suspensió de cap de les actuacions ni actes que es feien per a l’execució de la consulta que depenien directament del Departament de Presidència del qual era titular’, malgrat que –diu el text– ‘era plenament conscient que amb la seva actuació violava l’obligat acatament de les decisions del Tribunal Constitucional’.

Vegeu l’escrit de la fiscalia general de l’estat, piulat pel periodista de Catalunya Ràdio Albert Calatrava:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]