La fiscalia de l’Argentina ha acusat el futbolista del FC Barcelona Leo Messi i el seu pare, Jorge Messi, d’un presumpte delicte d’emblanquiment de capital. El fiscal en el penal econòmic Pablo Turano els acusa d’haver emblanquit diners mitjançant la Fundació Leo Messi, que no hauria declarat donacions milionàries per a desviar-les a paradisos fiscals. Messi i el seu pare haurien d’anar a declarar a Buenos Aires si finalment són encausats.

El 2016, l’Audiència de Barcelona va condemnar Messi a vint-i-un mesos de presó per tres delictes fiscals perquè havia defraudat 4,1 milions d’euros a Hisenda durant els exercicis del 2007, 2008 i 2009 per no haver tributat els drets d’imatge percebuts. Jorge Messi va ser condemnat com a cooperador necessari també a vint-i-un mesos, però posteriorment el Tribunal Suprem espanyol va rebaixar-li la pena a quinze mesos. Els Messis, que en les declaracions havien acusat els seus assessors fiscals, va retornar els diners defraudats a Hisenda i van pagar una multa de 2,8 milions d’euros.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb