La fiscal general de l’estat espanyol, María Jesús Segarra, creu que la presència d’observadors internacionals al judici de l’1-O és innecessària, perquè el procés es retransmetrà en directe. ‘Crec que un judici de la justícia espanyola, plenament respectuosa amb les garanties de tots i que a més ofereix una retransmissió en directe, és dubtós que pugui oferir més transparència’, ha dit. ‘Qualsevol pot pretendre elevar el to d’aquesta supervisió internacional, però és televisat i en directe, i no podem oferir res més’, ha dit. Dimecres es presentarà a Madrid la plataforma International Trial Watch que pretén facilitar la presència d’organitzacions internacionals de drets humans i de juristes com a observadors al judici que es farà al Suprem.

Així s’organitzarà l’equip d’observadors internacionals durant el judici contra l’1-O

Segarra, per contra, no ha menystingut la iniciativa anunciada pel govern espanyol –per mitjà de la secretària d’Estat d’Espanya Global, Irene Lozano– per a fer una campanya per a difondre l’argumentari espanyolista durant el judici. ‘És evident que en un judici amb tant d’interès mediàtic hi haurà molta informació i desinformació, i la fiscalia explicarà i intentarà ser molt diàfana perquè s’entenguin les posicions que es facin’, ha dit.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb