La fiscalia general de l’estat espanyol va emetre ahir un comunicat en què parlava de ‘assetjament i insults’ contra la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, quan es va acabar el judici al 9-N. Magaldi fou increpada a la sortida del TSJC per un grup reduït de manifestants. Avui, la fiscal ha comparegut en una conferència de premsa per explicar la seva versió dels fets. ‘Vaig témer per la meva integritat’, ha afirmat.

Malgaldi ha explicat que, acabat el judici, mentre baixava les escales del TSJC, un grup va començar a cridar ‘fora, fora, fora la justícia espanyola’. ‘Jo no me’n podia pas anar corrent, perquè s’adreçaven dirigint a mi com a institució. Per això, em vaig quedar dreta i ferma. Van ser uns segons eterns’, ha afirmat. Segons Magaldi aquesta actitud no va agradar al grup que cridava i la van començar a insultar. ‘Fatxa’, ‘merda’ i ‘vés-te’n de Catalunya’, diu que li van dir.

La fiscal ha dit que després va decidir marxar acompanyat de la seva parella, però els insults no s’acabaven. Magaldi ha assegurat que va tornar a mirar el grup i va veure com un individu corria en diagonal cap a ella. La fiscal va intentar cridar l’atenció dels Mossos d’Esquadra, però l’exaltat ja l’havia atrapat. Cridant, amb una mirada que no oblidaré mai, em va dir: “Tu ets la fiscalia, tu ens condemnes per posar les urnes. Quina vergonya”.’

Magaldi assegura que li va contestar: ‘Jo no sóc la fiscalia, sóc la fiscal en cap de Barcelona i la fiscalia no condemna, acusa’. ‘Mai no havia vist una mirada amb tant odi, i he vist la mirada de molts delinqüents’, ha afegit.

La fiscal onsidera que els fets són molt greus, ‘un atac i un insult a la representat d’una institució’. També ha dit que estudiaria amb ‘cap fred i rigor’ si denuncia la persona que se li va acostar.

El vídeo dels fets
Les imatges d’aquells fets, difoses per TV3, si bé permeten de sentir crits de ‘fora, fora, fora la justícia espanyola’ i ‘fatxa’, no mostren pas cap moment d’assetjament. En tot cas, es pot veure com Magaldi, un cop fora de l’edifici del TSJC, es va girar i va mirar cap als manifestants mentre fumava un cigarret i feia mitja rialla, en una actitud més aviat desafiadora.

Ací ho podeu veure:

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]