La família de l’ex-batllessa de València Rita Barberà ha manifestat la seva ‘profunda indignació’ pel ‘miserable ús electoralista’ que el Partit Popular del País Valencià de la seva figura. La família critica que el PP ara elogiï ‘una trajectòria política flagrantment ignorada durant els últims anys’, i ha ressaltat que el partit ‘la va abandonar, va maltractar i va expulsar de les seves files’. Així mateix, retreuen que es tregui ‘a passejar el cadàver’ critiquen que la candidata del PP a la Generalitat, Isabel Bonig, i la candidata del PP a l’Ajuntament de València, María José Català, donessin suport a retirar-li l’acta de senadora per la seva investigació judicial en el cas Taula.

La família de Rita Barberà, morta el novembre de 2016, han emès el comunicat després que ahir Bonig i Català al·ludissin a la ‘bona herència’ que havia deixat Barberà a València, a la qual van definir com ‘la millor batllessa’ que ha tingut aquesta ciutat i el conjunt de l’estat espanyol. Segons diu la família, ‘el llegat de Rita Barberà és patrimoni, únic i exclusiu de tots els valencians que li van atorgar l’honor de dirigir-los durant 24 anys, i no de cap partit’.

‘En cap cas ho pot ser del Partit Popular que, la va abandonar, maltractar i expulsar de les seves files’, subratlla. A més, diu que ‘Rita Barbera va acabar els seus dies al grup mixt del Senat d’Espanya, molt lluny del Partit Popular per decisió d’aquesta formació política ‘.

La família diu que les paraules d’ara de les dirigents del PP són ‘elogis interessats i vergonyants’. ‘Les dues van donar suport amb els seus vots en les Corts Valencianes una proposta perquè Rita Barberà fóra desposseïda de la seva acta de senadora’, insisteixen. Amb tot, els familiars sostenen que ‘és de lògica justícia que el PP s’oblidi de passejar el cadàver de Rita Barberà amb tan espuris objectius’ i ‘posant fi a tan lamentable situació’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.