Del 5 al 28 de juliol es podrà participar al torneig de cartes de La Fallera Calavera als jardins del Palau de la Música de València. La Gran Fira de València organitza un concurs per descobrir qui juga millor al joc que s’ha convertit en un fenomen perquè parodia la cultura popular valenciana. Tal ha estat l’èxit que de les cartes, creades per l’Enric Aguilar i amb il·lustracions d’Esther Méndez, en va sortir un llibre.

Després de morir en una mascletà a causa d’un error de seguretat, una fallera torna a la vida convertida en zombi. Només hi ha una manera de calmar la seva ira: cuinar-li una bona paella. Amb l’ajuda de la Dama d’Elx, les monleonetes o el capità moro i objectes com la poció d’orxata o el taronger putrefacte cal buscar els cinc ingredients necessaris per salvar el món, com ara la cuixa de pollastre, el conill o el garrofó.

La Fallera Calavera va néixer gràcies a una campanya de micromecenatge l’any 2014. Des d’aleshores ha recollit una bona popularitat tant a la ciutat de València com a la resta del país, acostant al públic personatges i fets propis de la història i la cultura valencianes. El joc està considerat una obra d’interès etnològic i cultural que des d’un aspecte lúdic no deixa de recordar les arrels.

Bases del torneig

El torneig es farà al llarg dels dimarts i dijous de juliol al vespre i tindrà una capacitat màxima de 300 jugadors i jugadores. Cada una de les 4 primeres jornades jugarà un dels grups dues partides. Després d’aquestes primeres rondes, es creuaran les puntuacions d’ambdós grups i es reduirà el nombre de participants totals del torneig a la meitat. Els 150 classificats jugaran dues jornades més, de les quals sortiran els 25 semifinalistes per a la penúltima jornada i 5 finalistes per a l’última jornada.

L’altre joc valencià: El Trivalència

300 persones més podran jugar al trivial valencià a la plaça de Patraix, un dels espais que s’ha tirat per descentralitzar de la Gran Fira de València. El concurs cultural versiona el Trivial Pursuit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.