El festival elimina el concert popular d’obertura

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La Dresden Frankfurt Dance Company obrirà el dijous 1 i el divendres 2 de juliol el Festival Grec 2017 amb la unió de tres espectacles en els quals buscarà una “connexió visceral amb el públic”, ha assegurat el director artístic de la companyia, Jacopo Godani, aquest dilluns en roda de premsa.

“Intentem fer dansa que parli de manera directa, essencial, fer alguna cosa virtuosa i espectacular. Busquem una dansa passional però sense ser ‘kitsch’: alguna cosa passional com el sexe, que permeti una connexió amb el públic d’una forma més visceral”, ha descrit Godani.

Amb la Dresden Frankfurt Dance Company, de la qual és director, mostrarà tres dels seus espectacles en una mateixa nit al Teatre Grec de Barcelona, la qual cosa suposa un repte en ser la primera vegada que actuen a l’aire lliure: “Tant els ballarins com jo tenim moltes ganes”, ha afirmat el coreògraf.

L’actuació tindrà la dificultat de no disposar de la tradicional caixa negra, amb la qual Godani sol jugar per crear efectes de llum i simular desaparicions, però ha suposat una oportunitat per experimentar: “Hi havia un moment que fèiem un fosc total, però ara he provat de no baixar la llum del tot. S’ha creat una espècie d’organisme en transformació”, ha explicat.

Fer-ho a l’aire lliure farà els espectacles “singulars i únics”, segons el director del festival, Cesc Casadesús, que ha triat els espectacles pensant que puguin adaptar-se bé a aquest format, i confia que això obri nous horitzons a la companyia.

Casadesús també ha destacat que les peces que conformen l’espectacle inaugural “poden arribar a un públic ampli, però alhora tenen una gran complexitat i una gran qualitat artística”.

La primera de les peces serà ‘Metamorphers’, basada en el Quartet de corda número 4 (1928) de Béla Bartók, “una composició molt interessant que permet canviar molt ràpid d’intensitat”.

Aquesta tindrà la música de Kubus Quartett, una formació que, per a Godani, “aconsegueix una cosa difícil en un quartet: tenir morbositat, canya i sensualitat”.

Li seguirà ‘Echoes from a restless soul’, que s’inspira en ‘Le Gibet’ de Gaspard de la Nuit i ‘Ondine’ de Maurice Ravel, aquesta última una obra a piano –interpretada per Ruslan Bezbrozh– amb “temes molt foscos, que permeten crear una atmosfera de destrucció”.

Finalment –i sense cap pausa entre elles– es veurà ‘Moto perpetu’, una composició electrònica amb una base neoclàssica amb la qual el ballet evoluciona cap a formes contemporànies, encara que Godani ha puntualitzat: “És electrònica, però és com si no ho fos perquè usem instruments reals. Ho podríem anomenar generació de música”.

Aquest espectacle, amb una entrada d’entre 16 i 30 euros, serà l’únic acte que obri el Festival Grec 2017: Casadesús ha eliminat l’obertura popular gratuïta que va introduir l’anterior director, Ramon Simó, i que solia ser en forma de concert a la plaça Margarida Xirgu –entre el Teatre Lliure i el Mercat dels Flors–.

Casadesús ha defensat la decisió perquè “el Grec és un festival d’espectacles, no de concerts gratuïts al carrer”, recordant a més que hi havia veïns que s’havien queixat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]