Loteries crea la Dooble, un nou joc de Nadal que premiarà les entitats que venguin participacions

  • El primer sorteig es farà el 20 de desembre i els premis individuals seran de fins a 1.000.000 euros

VilaWeb
Redacció
11.05.2022 - 14:52

Loteries de Catalunya ha impulsat el nou joc la Dooble, amb el qual vol ajudar el teixit associatiu i ser una alternativa a les participacions del sorteig nadalenc espanyol. El primer sorteig es farà el 20 de desembre. Els premis individuals seran de fins a 1.000.000 euros i els beneficis de la venda es destinaran a finançar programes i actuacions socials. Els bitllets tenen dos números, un de set xifres que opta al premi individual i un de cinc que opta als premis col·lectius. Cada bitllet val quatre euros. Les entitats participants també podran rebre premis pel fet de vendre participacions.

Els jugadors podran comprar els números d’una entitat concreta, ja sigui comprant una participació física venuda directament per l’entitat o als punts de venda de Loteries i a la pàgina web. També ho podran fer a través d’enllaços que les entitats poden compartir i que redirigiran a la web de Loteries.

Es faran dos sorteigs. En el primer, hi haurà una selecció aleatòria entre tots els números de set xifres dels bitllets que s’hagin venut. D’aquesta manera el primer mai quedarà desert. A banda, pels premis col·lectius es faran dues seleccions de números aleatoris: el premi de les terminacions i el premi del reintegrament. En el primer se seleccionaran aleatòriament tres números entre 0 i 99 i obtindran premi tots aquells bitllets en què el número de cinc xifres finalitzi en alguna d’aquestes terminacions. El valor del premi es calcula dividint la bossa de premis entre la quantitat de bitllets guanyadors. En el segon cas, se seleccionarà aleatòriament un número entre 0 i 9 i obtindran premi tots els bitllets en què el número de cinc xifres finalitzi en aquets dígit. Aquest obtindrà un premi de quatre euros.

Les entitats que hi participin rebran un número de cinc xifres que sortirà imprès en totes les participacions que encarregui. Aquest número no s’assignarà a cap altra entitat. Per a cada número hi haurà 8.500 bitllets disponibles, dels quals 8.000 es podran imprimir en participacions i 500 es destinaran a la venda en els terminals o a través de la web de Loteries.

Les entitats col·laboradores també opten a premis pel fet de vendre participacions. En concret, una entitat rebrà 30.000 euros, tres 20.000 cadascuna i deu 10.000 cadascuna.

Marta Espasa, secretària d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, ha dit que la Dooble representa el compromís de Loteries de col·laborar amb el teixit associatiu. Jaume Torrabadella, director general de Loteries de Catalunya, n’ha dit: “Estem molt satisfets de posar en marxa aquest nou joc, que va més enllà de ser una alternativa a les participacions de Nadal tradicionals perquè comporta una millor experiència de gestió del joc per a les entitats”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any