En col·loqui amb els assistents després de la conferència a la Chatham House de Londres, Carles Puigdemont va haver de respondre a la pregunta d’una espectadora que va voler desacreditar-lo davant de mitjans internacionals. Es diu Míriam Tey i es va presentar com a editora. Però si mirem l’hemeroteca, observem que aquesta catalana, a banda de ser una de les fundadores de Societat Civil Catalana, va causar molta polèmica durant la seva etapa com a directora de l’Institut de la Dona amb el PP.

La va fitxar a principis de l’any 2003 Eduardo Zaplana, quan aquest era ministre de Treball i Afers Socials. Només tres mesos després de ser nomenada, partits i organitzacions feministes van demanar la seva dimissió de manera unànime per haver publicat el llibre ‘Totes putes’, que molts van considerar una apologia de la violació.

A banda, Tey va destituir la directora del programa d’Educació i Cultura, Ana Mañeru. Això va provocar la reacció irada de la plantilla de l’Institut de la Dona, que van firmar un manifest contra Tey. Segons els firmants, la destitució es va produir arran de la crítica pública que havia fet Mañeru del llibre publicat per Tey.

Tey acostuma a aparèixer als mitjans de comunicació amb titulars on ataca ferotgement el català i el procés d’independència. Un exemple ho és aquesta entrevista a Crónica Global, publicada ara fa un any: ‘A l’escola pública catalana adoctrinen els nens des que són petits, creen maulets.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb