Fer complir el principi d’igualtat salarial entre homes i dones, i possibilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. Són dues de les principals mesures que proposa l’estudi Desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya, impulsat pel Consell Nacional de Cultura i les Arts (CoNCA) i elaborat per les doctores Maite Barrios i Anna Villarroya. El treball es va presentar dijous passat al centre de cultura Francesca Bonnemaison de Barcelona, durant una jornada que també va comptar amb les veus d’altres expertes i activistes, que van reclamar una major presència en els llocs de lideratge però també un canvi de les estructures de poder.

A les portes de la celebració del Dia de la Dona, dijous 28 de febrer La Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison) va acollir una jornada de debat sobre la desigualtat de gènere en la cultura que va deixar conclusió rotunda: la discriminació de la dona és més gran al sector cultural que a la resta de l’economia. Una afirmació que segurament no sorprèn a les dones que treballen en les arts, la música o el cinema, perquè s’hi troben cada dia. Però que cal dir-la per visibilitzar-la (allò que no es diu no existeix) i transformar-la en xifres per comprendre que no es tracta de percepcions individuals o d’errors del sistema sinó d’un problema estructural.

Llegeix la crònica sencera a Tornaveu fent clic aquí

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb