La màxima instància judicial de França, la Cort de Cassació, ha confirmat aquest divendres que la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, haurà d’anar a judici pel denominat cas Tapie. Lagarde està acusada de negligència en la gestió de fons públics en una indemnització a l’empresari Bernard Tapie. En el moment dels fets, la directora era ministra de Finances del govern de Nicolas Sarkozy.

Tapie va ser indemnitzat pel govern francès (2007) amb 403 milions d’euros per tal de reparar les presumptes pèrdues amb la venda d’Adidas per part de Crédit Lyonnais. L’empresari era un molt bon amic del president Nicolas Sarkozy. Largarde va ser imputada el 2014 per presumpta negligència i el desembre passat un tribunal va ordenar que fos jutjada. Lagarde va recorre la decisió, però avui la de Cort de Cassació ha tombat la seva apel·lació

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb